perjantai 30. marraskuuta 2012

Paperiaskartelu: Joulukortti-ideoita

Osallistuin viime viikonloppuna Sampolassa kaksipäiväiseen "Joulukortit jämämateriaalista" -kurssiin, koska päätin hakea joulukortti-ideoita tällä kertaa muualta. Päivien teemat olivat tähdet ja pallot/ympyrät ja joulukorttien lisäksi kurssilla väsättiin joulukoristeita, joiden tekemiseen en niin kovasti osallistunut. Tässä pari tekniikkaa kurssilta.Ensimmäinen tekniikka oli karkkipaperitaittelu, joka kuulosti vaikealle, mutta itseasiassa olikin äärimmäisen helppo. Paperista taiteltiin 6-8 samankokoista taitosta ja ne yhdistettiin toisin ilman liimaa tai teippiä. Kopiopaperitähdestä tuli erityisen hieno.

Toinen idea oli ns. viilipurkkitähti. Alin ja päällimmäinen tähti on taiteltu viilipurkin kansista kynää apuna käyttäen. Keskimmäinen tähti on jälleen kopiopaperia ja sen koossa pysymiseen tarvisti liimaa. Koko komeus on kiinnitetty korttiin nepparilla. Toimii! (Mutta on aivan liian työläs 40 joulukorttiin)


Kolmas tekniikka oli kukan taittelu kahdeksasta samankokoisesta ympyrästä. Testasin taittelua paksummalla paperilla/kartongilla, mutta taittelu ei oikein onnistunut.


Tähän kukkaan yhdistin viilipurkkitaittelua ja kukan taittelua. Toimii!


Tähdistä ja ympyröistä inspiroituneena testasin kotona vielä vanhaa tuttua rusettia mahdollisena joulukorttikoristeena.


Parasta tekniikkaa en vielä esittele, koska siitä ajattelin suurimman osan korteista tehdä, vaikka myös nämä ideat tulevat varmasti tänä vuonna käyttöön.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti