keskiviikko 28. marraskuuta 2012

Paperiaskartelu: Märät tekniikat


Kuukausi sitten olin Sannikan vetämällä skräppäilykurssilla. En ole koskaan skräppäillyt, mutta tekniikat ja materiaalit, joita käytän paperiaskartelussa, on samoja kuin skräppäilyssä. Pitkän, yli kuusituntisen päivän, teema oli märät tekniikat, jolloin paperit ehtivät kuivata päivän aikana.


Testailin useita erilaisia tekniikoita. En ole koskaan maalannut mitään, joten ensimmäinen tekniikka, gessolla maalaaminen(=sotkeminen) oli minulle täysin uutta. Tein muun muassa sivuja, joissa "liimasin" gessolla silkkipaperia ja sotkin vähän lisää.


Tuttu tekniikka, mutta asia, jota kotioloissa ei tule käytettyä, oli suihkeet. Suihkin värejä skräppäilypaperiin, käsintehtyyn paperiin, kartonkiin ja vanhoihin lehtien ja kirjojen sivuihin. Valitettavasti osa jäljestä on vähän sotkuisempaa, koska suihkevärit eivät toimi välttämättä kovin hyvin.


Paperi oli alunperin vaaleapohjainen ruskeilla kuvioilla ja väriä paperiin toi vain pienet siniset, punaiset ja keltaiset linnut. Suihkin paperiin samoja värejä ja paperi tuli eloon!


Testasin myös ensimmäistä kertaa elämässäni akvarellipuuvärejä valmiiksi leimattuihin kuviin. Ihastuin tekniikkaan, muttei minusta niillä maalaavaa tulisi. Tämä värittäminen sen sijaan oli hauskaa.


Lopuksi sotkin vielä vähän lisää gessolla. Ostin pari vuotta sitten Englannista hiukan liian kirkkaan värisiä jouluskräppäilypapereita, joilla ei sellaisenaan voinut oikein tehdä mitään. Gesso pinnassa lumihiutaleet pääsevät oikeuksiinsa ja paperi on käyttökelpoinen.


Olisipa tällaisia lyhytkursseja useamminkin!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti